شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بازدید : ۳۷
منبع : سازمان آرامستان ها
تاریخ درج : شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
نخستین آیین تجلیل از خادمان آرامستانها در کلانشهر شیراز
روز ۲۱ اسفندماه با پیشنهاد وزارت کشور و تصویب در جلسه ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ شورای فرهنگ عمومی کشور بهعنوان روز خادمان آرامستانها در تقویم اصناف، حرفهها و مشاغل کشور نامگذاری شده است.
بدین مناسبت نخستین آیین تجلیل از خادمان آرامستانها در شیراز به همت سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری این کلانشهر و با حضور مدیریت ارشد استانی و شهری برگزار شد.
رئیس سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری شیراز نیز در این آیین ضمن تقدیر از زحمات تمامی کارکنان این سازمان گفت: خادمان آرامستانها در سختترین شرایط با انجام یک فریضه دینی و نیز ارائه خدمت به خانوادههای متوفیان موجب آرامش و کاهش آلامهای میشوند، زنان و مردانی که در سختترین شرایط ممکن با عشق و علاقه به کار خود تلاش میکنند رضایت خداوند متعال و بندگان او را جلب کنند.
رضا جاویدی گفت: کلانشهر شیراز بیش از ۳۲ آرامستان محلهای دارد که از این تعداد دو آرامستان بزرگمقیاس آن یعنی دارالرحمه شیراز و آرامستان بهشت احمدی به عنوان یکی از بزرگترین آرامستانهای سطح کشور به مردم خدمت میکنند.
وی با اشاره به اینکه آرامستان بهشت احمدی از سال ۱۳۷۸ با تخصیص زمین از محل اراضی ملی در وسعتی به مساحت ۴۶۰ هکتار بهعنوان آرامستان مرکزی کلانشهر شیراز مدنظر قرار گرفته است، ادامه داد: در این مدت پروژههای شاخصی در این آرامستان در قالب فاز یک در مساحتی به وسعت ۱۳۵ هکتار اجرا شده است.
رئیس سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری شیراز در تشریح برخی از این اقدامات گفت: ایجاد معابر، خیابانها، تعریف قطعات دفن شامل قبور عمومی، خانوادگی، شهدا، ایثارگران، نامآوران، ساخت سایت اداری با امکانات سالن پذیرش و اداری، سالن انتظار، غسالخانه مردان و زنان، نمازخانه، سردخانه، موتورخانه، تصفیهخانه، حدود ۴۰ هکتار فضای سبز، احداث واحدهای خدماتی و فروشگاهی، ایستگاه اتوبوس و... از جمله این اقدامات است.
جاویدی افزود: تاکنون حدود ۸ هزار نفر در بهشت احمدی به خاک سپرده شدهاند و در فاز یک این آرامستان به مساحت ۱۳۵ هکتار بیش از ۶۶ هزار و ۲۰۰ حفره قبر پیشبینی شده است و در فازهای بعدی نیز ظرفیتهای بیشتری پیشبینی شده که به مرور احداث میشود.
به گفته وی؛ در حال حاضر سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری شیراز با ۷۴ نیرو شامل نیروهای ستادی، اجرایی و کارشناس مذهبی در قالب حوزه ریاست سازمان، حقوقی، حراست، بازرسی، روابط عمومی، اداره برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی، اداره فنی و عمرانی، اداره امور متوفیان، نیروی حفاظت فیزیکی و رانندگان استیجاری و نیز ۱۲۲ نفر نیروی شرکتهای خدماتی در بخشهای تغسیل، تکفین، تدفین، فضای سبز و حمل متوفی بهعنوان یکی از سازمانهای تخصصی با رعایت ضوابط و مقررات و آیین نامه مصوب هیئتوزیران و اساسنامه سازمان بر اساس اصل برنامه محوری و برنامهریزی فعالیتهای خود را پیش میبرد.
این مسئول در حوزه مدیریت شهری، طراحی فاز دوم آرامستان بهشت احمدی به مساحت ۱۵۰ هکتار برای الحاق به مساحت ۱۳۵ هکتاری فاز یک را از برجستهترین فعالیتهای سازمان مدیریت آرامستانها برشمرد و افزود: آغاز طرح مطالعاتی آبخیزداری و دفع آبهای سطحی، مطالعه طرح جامع فضای سبز، احداث قبور عمومی، قبور خانوادگی پیادهروسازی، احداث پارکینگ،راهاندازی واحدهای خدماتی از دیگر اقدامات این سازمان است.
جاویدی توجه به محیط زیست و حفظ و توسعه فضای سبز را از مسائلی که این سازمان به آن توجه جدی دارد، عنوان و اظهار کرد: راهاندازی تصفیهخانه پساب بهشت احمدی و استفاده از پسابها جهت آبیاری بخشی از فضای سبز مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: توسعه زیرساختها و فناوریها، راهاندازی سامانه تلفنی ۱۵۳۰ باهدف ارائه خدمات به شهروندان به هنگام فوت بستگان و انجام امور حقوقی مرتبط آنها، نصب و راهاندازی سامانه دوربینهای نظارت تصویری، سیستم اعلام و اطفاع حریق و اتاق سرور استفاده از نرمافزارهای مالی در راستای شفافیت در ارائه خدمات به شهروندان از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.
رئیس سازمان آرامستانهای شهرداری شیراز به پروژههای مهم این سازمان نیز اشاره کرد و گفت: ساخت باغ مزار مشاهیر مفاخر به عنوان یکی از خواستههای چندین ساله هنرمندان و فرهیختگان این کلانشهر در دست اقدام است که با اتمام آن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
جاویدی با بیان اینکه در راستای حفظ هویت تاریخی و مذهبی شیراز پروژه ساماندهی و تثبیت قبور آرامستان تاریخی دارالسلام به عنوان یکی از آرامستانهای مطرح جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته است، گقت: تا کنون بیش از ۱۵ هزار مترمربع از این فضا بهسازی شده است.